Kreditná karta miesto pôžičky

Keď sa dostanete do situácie, kedy nutne potrebujete pár stoviek eur, nemusíte hneď žiadať svoju rodinu alebo sa uchyľovať k pôžičkám. Tŕň z päty vám vytrhne kreditná karta, ktorá je pri správnom používaní výhodnejšia ako akákoľvek mikropôžička. Uveďme si základné fakty o kreditnej karte, a prečo sa oplatí mať jednu vo svojej peňaženke.

Kreditná karta ako finančná rezerva

Kreditná karta je vítaným pomocníkom pri nedostatku hotovosti. Žiadate o ňu u bankové alebo nebankové inštitúcie a finančné prostriedky môžete čerpať ihneď po jej vydaní. Nehodí sa ale pre každého. Zaobstarajte si ju len vtedy, keď poberáte dostatočný príjem a máte po výplate peniaze na jej splatenie.

Bezúročné obdobie až 55 dní

Na rozdiel od mikropôžičiek, úver z kreditnej karty môžete mať zadarmo a na dlhšiu dobu. Stačí využiť bezúročné obdobie, ktoré trvá od 40 do 55 dní. Toto obdobie finančné inštitúcie zvyčajne počítajú od prvého dňa v mesiaci. Dajte si ale pozor na výbery z bankomatu - tie sú spoplatnené a vybraná hotovosť sa okamžite úročia až 20%.

Kreditná karta sa oplatí

S kreditnou kartou sú spojené zaujímavé akcie a bonusy. Časť utratených peňazí sa vám vráti späť na účet, a to až do výšky 2%. Z toho dôvodu sa oplatí používať kartu aj na platbu drobných súm. Navyše získate zľavu alebo predĺženú záručnú dobu pri nákupe v zmluvných predajniach.

Vítaný pomocník

Kreditná karta je výhodnou mikropôžičkou, keď nevystačíte s peniazmi do výplaty alebo si chcete kúpiť vec, na ktorú nemáte pri sebe peniaze. Pred jej získaním si ale zistite, aké poplatky sú s kartou spojené a za akých podmienok vás karta nebude nič stáť. Raz mesačne vám príde vyúčtovanie s prehľadom, koľko ste z kreditnej karty odčerpali peňazí.

AKO RÝCHLO ZOHNAŤ PENIAZE

Tiež by ste radi poznali odpoveď na otázku, kde vziať peniaze? Najrýchlejšou cestou je bezpochyby pôžička, tou tŕnistejšiou zarábanie a sporenie.

NAJČASTĚJŠIE CHYBY PRI VÝBERE PÔŽIČKY

Snažte sa zistiť viac podrobností a vyvarujte sa najčastejším chybám pri výbere pôžičky. O aké ide?

AKO UŠETŘIT STOVKY EUR ROČNĚ

S našimi tipmi sa vám podarí usporiť niekoľko stoviek eur a utvoriť si finančnú rezervu na horšie časy.